USAI...AKU TERIMA NIKAHNYA - UMIE NADZIMAH


USAI...AKU TERIMA NIKAHNYA - UMIE NADZIMAH
HARGA BUKU : RM19.00
BUKU : BARU

Puteri Nur Aina, tidak pernah mengharapkan kehidupan indah di atas pernikahan terpaksanya dengan Iskandar hafiz. Baginya perkahwinan ini adalah penyelamat kepada dirinya yang derita dan dikongkong oleh keluarga angkatnya. Takdir telah menentukan mereka suami isteri telah jatuh cinta dan melalui fasa bahagia alam rumah tangga.

Namun, episod gembira cinta mereka tidak disenangi oleh beberapa pihak yang menyebabkan Iskandar Hafiz amat tertekan. Lalu keputusan yang diambilnya secara tidak sengaja telah menyebabkan Puteri Nur Aina sedih lagi terluka.

Dalam masa yang sama muncul sahabat baik Iskandar Hafiz, Megat Khalif yang telah jatuh cinta pada Puteri Nur Aina pada pandangan pertama lagi, dan sanggup berkorban apa sahaja demi melihat 'puterinya' tersenyum bahagia semula.

Dia tidak berputus asa menunggu sehingga Puteri Nur Aina dapat melupakan Iskandar Hafiz dan menerimanya dengan sepenuh hati. Malangnya, apabila Puteri Nur Aina mula menerimanya, Iskandar Hafiz kembali menagih kasih....

Puteri : "Hadirmu bagaikan seorang wira, menyelamatkan aku dari lembah sengsara, yang mengajar apa itu rasa cinta dan erti perasaan. Namun, yang seorang lagi cukup sempurna, setia mengubati lukaku, sentiasa ada saat aku memerlukan. Tanpamu aku lelah..."

Abang Is : "Kau bukannya yang pertama di hati, namun kaulah perempuan pertama aku nikahi, sehingga lidahku menjadi kelu untuk menyebut nama yang lain, menjadikan hanya dirimu perempuan terakhirku..."

Khalif : " Rasa cinta padamu tidak pernah pudar, walaupun nyawa bercerai dengan badan. Apa yang kuinginkan, hanyalah kebahagiaan dirimu, Puteriku...."

Apakah kesudahan kemelut kisah cinta mereka? Temui jawapan akhirnya dalam Usai.... Aku Terima Nikahnya

8 comments:

 1. best..best..best!!

  ReplyDelete
 2. tahniah umie nadzimah!

  ReplyDelete
 3. mesti best novel ni............banayk dugaan dan kasih sayang.......puteri akan bersama dengan iskandar...........

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 5. dah baca novel nie..best..

  ReplyDelete
 6. hari tu cari buku ni dah habis hu..hu..hu

  ReplyDelete
 7. Mana nk cari novel ni?ada sape2 yg blh tlg carikn?

  ReplyDelete
 8. Salam. Dah tiga kali saya cari novel ni KL Sentral tapi masih tidak diizinkan untuk milikinya. Apapun tahniah dan syabas kepada penulis. Teruskan usaha suci murni anda. Salam

  ReplyDelete