Showing posts with label HANA EFRIENA. Show all posts
Showing posts with label HANA EFRIENA. Show all posts

PRE-ORDER KOMBO GREEDY


PRE-ORDER KOMBO GREEDY

HARGA JIMAT - RM95.00 SEM / RM105.00 SS

TARIKH TUTUP PRE-ORDER - 31 OGOS 2019

GHIBREL THE MR. KILLER - HANA (HE)



PRE- ORDER

GHIBREL THE MR. KILLER - HANA (HE)

HARGA BUKU : RM 40.00

TARIKH TUTUP PRE-ORDER - 31 OGOS 2019

WHATSAPP : 0177342366

Kehidupan Ghibrel Niyaz tidak sama seperti hero-hero kaya di dalam sesebuah novel. Kehilangan kedua-dua orang tua sejak kecil membuatkan Ghibrel hilang punca. Akhirnya, diasuh oleh seorang bekas peninju yang cukup terkenal suatu ketika dahulu dalam keadan serba kekurangan. Selagi sesuatu pekerjaan itu mampu memberikan dia wang, Ghibrel pasti tidak teragak-agak untuk melakukannya. Halal atau haram, kadang-kadang Ghibrel sendiri tak sempat nak bezakan. 

Orang lain panggil dia dengan gelaran ‘King’. Sebab setiap kali dia turun melalukan sesuatu tugas, belum pernah lagi dia menemui titik kegagalan. 

Jaguar suruh kau kutip hutang dengan Ah Lim. Kau gunalah cara macam mana sekalipun asalkan si apek tu nak juga bayar walaupun sikit. - Ferd 

Memang itu skop tugas seorang Ghibrel Niyaz. Kemahiran mempertahankan diri yang cukup luar biasa membuatkan Ghibrel tercampak ke lorong itu. Kutip hutang, tarik kereta.. kerja sebegitu memang sudah terlalu biasa. Tatkala diberikan tugas yang lebih berat, Ghibrel tercongok di antara dua persimpangan. 

Aku nak kau bunuh perempuan ni. - Rayhaz 

Who is she? - Ghibrel 

Bekas isteri aku. Guna apa sekalipun cara yang kau ada, asalkan aku tahu selepas ni perempuan ni dah lenyap dekat atas muka bumi ni. - Rayhaz 

Terpempan. Manusia kejam manakah yang sanggup mengupah orang lain untuk membunuh bekas isteri sendiri? 

Sorry, sir. I don’t kill people. - Ghibrel 

Aku bayar kau lima kali ganda. Take it or leave it. Kalau kau tak nak, aku boleh cari orang lain untuk ambil alih tugas kau. - Rayhaz 

Dan tawaran itu cukup lumayan. Pabila diri didesak dengan satu tanggungjawab yang cukup besar, akhirnya Ghibrel terjebak. Tugas itu disahut dengan tekad. 

Jadi awak nak bunuh saya ke? - Iman 

Soalan yang begitu lurus. Seakan tiada gentar pada sepasang mata indah milik Elya Iman. Saat tangan sendiri hampir hendak mencabut nyawa Iman, Ghibrel harus akui sesuatu. Membunuh itu bukan pilihannya. Andai kata dia belot pada Rayhaz, konco-konco Rayhaz pasti akan giat memburunya. Tak, Ghibrel tak gentar pada ancaman Rayhaz. Yang lebih Ghibrel takut, seandainya Rayhaz benar-benar akan membunuh seorang Elya Iman. 

Kalau awak nak bunuh saya, dah tentu saya takkan ada di depan awak malam ni. Jadi apa lagi yang awak nak? - Iman 

Aku mungkin tak mampu nak ambil nyawa kau. Tapi aku akan ambil jasad kau. Mulai hari ni, kau takkan ke mana-mana tanpa arahan aku. - Ghibrel 

Terkurung. Tak sangka dunianya akan terperangkap di dalam tangan seorang lelaki yang langsung dia tidak kenali. Menjadi tahanan, mungkin tidak seteruk menerima layanan kasar daripada Ghibrel. 

Ada sebab kenapa Ghibrel digelar ‘The Mr. Killer’. Iman tertanya-tanya, kenapa harus dia yang menjadi mangsa Ghibrel? Kesalahan apa yang dah pernah dia lakukan kepada lelaki itu? Sesungguhnya, Iman benar-benar ingin tahu. 


DEAR DARLING - HANA (HE)


PRE-ORDER

DEAR DARLING - HANA (HE)

HARGA BUKU : RM 28.00

TARIKH TUTUP PRE-ORDER - 31 OGOS 2019

WHATSAPP : 0177342366

Hubungan mereka memang tak rapat sejak kecil lagi. Qeya saja yang tergedik-gedik nak bahasakan Hudzer dengan gelaran ‘darling’. Sikap beku Raz Hudzer sikit pun tak patahkan semangat Qeya Alanna untuk merebut hati lelaki itu. Qeya yang terlalu kuat bersosial, Hudzer pula lebih pasif perwatakannya. 

Sesekali nak menghadap perangai gedik Qeya, memang Hudzer tak ada masalah. Bila Uncle Smith dan Aunty Amena bawakan khabar yang Qeya akan menumpang tinggal di banglo keluarga Hudzer, Hudzer rasa dunianya seakan gelap untuk seketika. Paling niaya bila Uncle Smith minta Hudzer tempatkan Qeya bekerja sementara di syarikat milik lelaki itu yang baru saja beroperasi. Mahu atau tidak, Hudzer tak sampai hati nak menolak. Qeya secara rasminya menjadi salah seorang staff di RH Holdings. 

What kind of dress you’re wearing, Qeya? Terbelah sana, terbelah sini. Nak tunjuk dekat siapa? - Raz Hudzer 

Nak tunjuk dekat youlah, darling. Kenapa, you tak tergoda ke? - Qeya 

Alanna Terliuk-lentok batang tubuh ramping itu sambil memintal-mintal hujung rambut. Hudzer kecilkan bebola mata. Penyakit gatal-merenyam si Qeya ni dah mula dah. Tak serik-serik ke kena hambur dengan Hudzer sebelum ni? 

Syarikat I ada undang-undang. Kalau kata you nak berpakaian macam tu, lebih baik you minta kerja dekat kelab malam. Lagipun you rasa I terliur ke bila tengok you macam tu? You doesn’t suit my taste, Qeya. - Raz Hudzer 

Pedas bicara Hudzer, sedikit-sebanyak buat hati Qeya tersiat juga. Tak mahu cepat melatah, Qeya ukir senyum manis di bibir dan berlalu pergi. Nak tambat hati Hudzer punya pasal, Qeya akur. Hudzer tak suka dia pakai seksi-seksi macam tu, Qeya kenakan pula baju kurung pada tubuh sendiri. Malangnya, Hudzer sikit pun tak sudi nak pandang dia. Buat Qeya macam tak wujud sahaja di dalam RH Holdings. Sudahnya Qeya naik angin. Memberontak punya pasal Qeya rempuh masuk ke dalam bilik dan tolak Hudzer merapat ke dinding. 

What is wrong with you, Qeya Alanna?? - Raz Hudzer 

I want to make a deal with you. - Qeya Alanna 

Dan tak sempat Hudzer nak membalas, Qeya sudah terlebih laju bertindak. Direntap dua butang teratas kemeja Hudzer sampai tercabut, sejurus bibir dilekapkan pada bibir Hudzer tanpa segan-silu. Kurang dari tempoh sesaat.. klik! 

Butang kamera telefon miliknya ditekan pantas. Terakam adegan ‘penuh mesra’ itu di dada skrin. Hudzer berang. Terus ditolak tubuh Qeya terduduk jatuh ke atas lantai. 

Apa yang you buat ni, Qeya?? Give me your phone! - Hudzer 

Hudzer tadah tangan, tapi Qeya laju sungguh menggeleng. Telefon bimbit disorok ke belakang tubuh. 

I takkan padam gambar ni sampailah you setuju untuk kahwin dengan I. Kalau you tak setuju, I hantar gambar ni pada daddy dan mummy I. You can choose, darling. You nak ke nama baik you rosak nanti? - Qeya 

Ugutan Qeya tu sejak awal lagi Hudzer dah boleh baca. Cuma tak terlintas di benak dia yang Qeya akan terdesak sampai macam ni sekali. 

You ugut I? Well, I’m not a kid. You ingat bila you rakam gambar tak senonoh macam tu, you boleh paksa I terima you? Come, Qeya. Let me show you something. - Hudzer 

Senyum sinis Hudzer seraya menarik tangan Qeya bangun. Dibawa mendekat pada mejanya lalu rakaman CCTV ditayang di hadapan Qeya. Terus liur yang ditelan Qeya terasa kesat. 

Lain kali guna otak dulu sebelum nak buat perkara bodoh macam tu. Agak-agak bila Aunty Amena dan Uncle Smith tengok rakaman CCTV tu, nama baik siapa yang akan rosak kali ni? - Hudzer 

Gagal lagi usaha Qeya untuk dapatkan Hudzer. Penat hendak mengejar lelaki yang tak pernah memandang dirinya, Qeya dah hampir berputus asa. Namun takdir Allah S.W.T itu tersusun indah. Hudzer kata Hudzer bencikan Qeya, anehnya kenapa Hudzer sanggup hantarkan rombongan meminang untuk dia? Puas Qeya fikirkan asbab, akhirnya Qeya ketemukan juga jawapannya. 

Berapa banyak you hutang dengan daddy I? - Qeya 

RM500K. - Hudzer 

Jadi sekarang I tahulah you kahwin dengan I sebab duit. But, it’s okay. I tak ada masalah pun dengan semua tu asalkan you jadi hak I jugak, darling. - Qeya 

One thing you should know. I akan cari jalan untuk bayar hutang daddy you supaya lepas ni I tak perlu terikat dengan you lagi. - Hudzer 

Langsung tak ada malam pertama, Hudzer layan dia cukup dingin. 

Lepas ni kalau I panggil you, darling, you kenalah panggil I, dear. Boleh ke? - Qeya 

I cuma akan panggil you macam tu kalau you tu isteri pilihan I, Qeya. Jadi tolong, jangan nak buat permintaan pelik-pelik dengan I. Geli tahu tak? - Hudzer 

Sekuat mana pun Qeya cuba berlagak tenang, tetap juga jiwa dia rapuh bila si suami berterusan tidak mengendahkan dirinya. Sampai satu tahap, Qeya nekad sekali lagi. Qeya tuntut haknya sebagai seorang isteri dalam keadaan Hudzer separa sedar. Qeya tahu dia bakal berdepan dengan kemarahan Hudzer. Untuk itu, Qeya dah bersiap-sedia dari awal lagi. 

I tahu you mungkin akan bencikan I, Zer. Tapi kali ni I janji. Kalau dalam rahim ni ada anak you, I akan lepaskan you. Tak apalah kalau I tak berjaya buat you sukakan I, sekurang-kurangnya I ada ‘sesuatu’ untuk I kenang sepanjang I dengan you selama ni. - Qeya 

Wajah Qeya mendung. Tiada sudah gelaran ‘darling’ yang meniti pada bibir. Sebaik saja Qeya tuturkan ayat itu, tak semena amarah Hudzer bagaikan menghilang pergi. Hudzer mula terasa diri dia begitu teruk sebagai seorang suami. Tatkala hati sudah mula terbuka untuk Qeya, Qeya pula seolah-olah sudah tawar hati dengannya. Buktinya Qeya minta Hudzer lepaskan Qeya sebaik saja Qeya berjaya disahkan hamil. 

I’m pregnant. Seperti yang I janjikan, you boleh lepaskan I sebaik saja I lahirkan anak kita nanti. Cukup you serahkan anak ni pada I, I takkan tuntut apa-apa dari you lagi. - Qeya 

Memang betul perkahwinan mereka bukan berlandaskan rasa cinta, namun tegakah Hudzer mahu meruntuhkan sendiri masjid yang dibina dengan lafaz cerai yang bakal meluncur pada bibirnya kelak? 

MR. UNCLE SEXY - HANA (HE)


PRE-ORDER

MR. UNCLE SEXY - HANA (HE)

HARGA BUKU : RM 40.00

TARIKH TUTUP PRE-ORDER - 31 OGOS 2019

WHATSAPP : 0177342366


Hazel tak tahu bila perasaan itu hadir, yang Hazel tahu dia dah mula jatuh hati pada Radhika Putra. Lelaki yang sering sahaja menjadi penyumbang terbesar untuk Pusat Tahfiz Al-Haiyan, milik bapa Hazel. Ramai pertikaikan sikap Hazel yang gila-gila. Jauh berbeza dengan perwatakan Ustaz Haiyan. Jawapan Hazel mudah, selagi dia tak langgar mana-mana tuntutan agama selagi tulah tak ada sesiapa pun yang layak untuk menghukumnya. 

‘Walid boleh tak bagitahu pada Radhika yang Hazel sukakan dia? Kalau boleh, Hazel nak kahwin dengan dia. As soon as possible. - Hazel 

Hampir jugalah walid si Hazel ni nak tergolek jatuh dari sofa. Hazel ni biar waras sikit boleh tak? Hazel tu baru aje berusia 23 tahun, sedangkan si Radhika tu dah 38 tahun. 

‘Hazel ingat Radhi tu muda lagi ke? Dah 38 tahun. Sanggup ke nak jadi isteri dia?’ - Ustaz Haiyan 

‘Betul ke umur dia 38 tahun, walid? Ah, tak kisahlah. Asalkan Hazel nampak dia seksi pun dah cukup. Badan ketul-ketul macam tu, orang mesti tak boleh teka yang dia tu dah tua.’ - Hazel 

Tepuk dahi Ustaz Haiyan. Mula-mula dia ingat Hazel sekadar main-main dengan setiap patah katanya. Mulai anggap Hazel serius pabila nampak saja muka Radhika muncul di hadapan rumah mereka, Hazel mulalah sibuk nak cari perhatian. 

‘To be honest. What do you want from me, Hazel?’- Radhika 

Lurus saja Radhika bertanya sebab dia dah naik rimas dengan sikap Hazel yang seringkali cuba untuk mencuri tumpuannya. 

‘Walid tak bagitahu Uncle Sexy ke yang saya nak nikah dengan Uncle Sexy?’ - Hazel 

Kening Radhika berkerut. Entah panggilan jenis apalah si budak hingusan ni gelarkan pada dia. 

‘Pardon? Uncle what?’ - Radhika 

‘Uncle Sexy. Sesuai untuk lelaki yang dah berusia dan seksi macam awak.’ - Hazel 

Acap-kali Radhika halang Hazel daripada memanggilnya sebegitu. Tetap si Hazel tunjuk keras kepala. Hinggalah satu keadaan membuatkan Radhika terpaksa juga mengahwini Hazel. Dengan rela hati. 

‘Hazel tak buat semua tulah, walid. Si Raimy tu yang tergila-gilakan Hazel sampai sanggup fitnah Hazel macam ni. Seteruk-teruk perangai Hazel, Hazel masih tahu hukum agama.’ - Hazel 

Nak tutup mulut orang kampung. Nak matikan niat Raimy yang tak sudah-sudah obses akan Hazel, Radhika hadir menghulurkan bantuan. 

‘If things will get better, let me marry her.’ - Radhika 

Bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal, Hazel setuju tanpa banyak soal. Jadi isteri Radhika Putra, memang antara misi paling utama yang Hazel pernah usahakan. 

‘Uncle sexy, malam ni makan malam dekat rumah tak?’ - Hazel 

Cerita sebelum kahwin dah buat Radhika haru-biru. Ini pula cerita selepas kahwin. Suka sangat si Hazel ni buat jantung Radhika hendak gugur. Kalau setakat telinga Radhika saja yang mendengar tak apalah. Tapi bila Hazel panggil dia macam tu di hadapan rakan perniagaan yang lain, haruslah Radhika rasa kebas pipi juga. 

‘Can you please stop calling me that, Hazel?’ - Radhika 

Hazel julingkan mata ke atas berserta isyarat ‘NO’. Kata Hazel, panggilan itu istimewa dari Hazel untuk Radhika sahaja. Penat nak melarang, Radhika tunduk mengalah. Berbagai ragam pabila terpaksa mengahwini ‘budak mentah’ seperti Hazel. Dan Radhika, perlu bijak untuk membuatkan Hazel patuh pada arahan dan tugasnya sebagai seorang isteri. Namun di saat fitnah itu semakin berleluasa, goyah juga rumahtangga yang mereka bina. 

‘Is it true what Raimy told me, Hazel? Yang sebenarnya semua ni rancangan awak untuk dapatkan saya? - Radhika 

Hati mana yang tak sakit pabila kepercayaan itu sebenarnya sudah dikhianati dari awal? 

Jiwa mana pula yang tak perit saat keikhlasannya diragui oleh sang suami? 

Masing-masing sepi membawa diri. Sibuk melayan rentak hati yang terbelah. Lantas mereka tertanya-tanya, mampukah ‘kapal’ yang hampir karam di tengah lautan ini kembali berjaya mereka sama-sama kemudikan semula ke daratan? 


MAIN-MAIN CINTA - HANA EFRIENA


MAIN-MAIN CINTA

Penulis : HANA EFRIENA

Harga: RM 25.00 (SEM) / 28.00 (SS)


Mulanya, sekadar main-main. Lama-lama, hati terasa lain. Memenuhi permintaan seorang sahabat untuk menundukkan player terhebat, akhirnya Shazia Thahirah terjerat. Kata Qalsum Annur, Raed Zayaz a.k.a sepupunya dan juga merangkap bakal pensyarah ganti mereka adalah buaya darat yang harus diajar agar lebih menghargai wanita. 
Tapi persoalannya, puas Shazia cari dari mana datang perwatakan buaya darat itu pada Raed Zayaz, namun tidak ditemui. Yang dia nampak hanyalah seorang lelaki Melayu-Arab yang selalu bikin dia hilang punca. 
“Dr. Raed nak beli apa?”- Shazia “Beli hati you, boleh tak macam tu?” – Raed 
Mengenali Raed, banyak budi yang lelaki itu hulurkan. Terasa diri dijaga rapi bak puteri. Cumanya, Raed Zayaz itu sangat perahsia orangnya dan penuh kejutan. 
“Kan I tak benarkan?” - Raed “Dr. Raed bukan suami saya. Jadi, Dr. Raed tak ada hak nak arahkan saya macam tu.” - Shazia “Jadi, beri I hak tu. Boleh kan? I nak jadi suami you. Bukan sebab I nakkan hak tu aje. Tapi, sebab I nak jaga you.”- Raed “Untuk kali ke-6, I nak lamar you jadi isteri I.” - Raed 
Terlalu banyak andaian muncul di benak Shazia. Benarkah apa yang Qalsum khabarkan padanya selama ini? Kalau benar, kenapa dia rasa seperti dia yang sedang dipermainkan? Bila ditanya, jawapan Qalsum sangat mudah, semuanya kerana sebuah rancangan. Tapi, hati Shazia kata ada sesuatu yang aneh. Apa sebenarnya rancangan Qalsum? Dan benarkah lamarann Raed yang kononnya kali ke-6 itu bukan sekadar mainan?


YANG PERNAH TERLUKA - HANA EFRIENA



YANG PERNAH TERLUKA - HANA EFRIENA
HARGA : RM27.00
BUKU : BARU



Ugutan keras melumpuhkan mulut untuk berbicara. Kerana maruah dan harga diri, dia terpaksa menerima lelaki yang memang mahu menjahanamkan hidupnya. Dia rela demi menutup aib yang mungkin kunjung tiba. Inilah padahnya suka mempermainkan perasaan kaum Adam suatu ketika dulu. – Merlissa Umairah

Dendam ini tak pernah padam. Orang yang bertanggungjawab ke atas kematian Nadzril perlu mendapat pembalasan. Dia akan buat gadis itu menderita kerana mempermainkan perasaan sahabatnya itu. Dan.. jalan terbaik adalah ‘memaksa' gadis itu menerimanya sebagai suami. – Syed Adryan Firdaus

“Aku belum puas buat kau menderita. Jadi, kau jangan ingat perkahwinan ini untuk menutup aib. Kalau kau berani buka mulut, kau akan menyesal” ~ Firdaus.

“Buatlah apa awak suka. Saya redha, Fir.”~ Merlissa.

Banyaknya luka yang Firdaus guriskan di hati Merlissa sehingga parutnya memenuhi setiap ruang. Dan…bila hati tiba-tiba bertukar rasa, ruang yang diminta untuk menyemai benih kasih seakan tiada lagi.

“Lissa mohon pada Fir, lepaskan Lissa.” ~ Merlissa
“Fir tak boleh Lissa. Tolonglah… “ ~ Firdaus

Jika dendam mahu ditukar menjadi cinta, berapakah harga yang perlu Firdaus bayar untuk ‘membeli' kembali kepercayaan Merlissa?