DEDAUN HIJAU DI ANGIN LALU - MANAF HAMZAH

Stok baru dah ada!



DEDAUN HIJAU DI ANGIN LALU - MANAF HAMZAH
BUKU : BARU
HARGA BUKU : RM 40.00

HARGA TERMASUK POS : RM50.00(SEMENANJUNG M'SIA)


Seolah kancah kehidupan ini terlalu panjang bagi Intan. Bertenggang dengan orang-orang kampung yang menjangkakan dia anak luar nikah justeru semenjak lahirnya tidak tahu siapa dan di mana ayah kandungnya, maka kehidupan yang dilalui itu sudah pasti dirasakan beranjau. Lebih lebih lagi dirinya terjebak dalam perangkap perkahwinan tangkap basah. Intan lalu dibawa ke kota dan suaminya itu meletakkan taraf dirinya sebagai tukang gaji. Meskipun tidak pernah merasa dicinta dan disayangi, Intan sanggup bersabar dan tabah, bahkan dalam diam-diam bercambah pula kasih sayang Intan kepada anak angkatnya dan semakin menjadalam pula cinta Intan kepada suaminya. Tetapi sampai mana gerangan Intan dapat bertahan dengan sikap menyerahnya itu?

Novel ini memaparkan komplikasi watak manusia yang membawa unsur-unsur percanggahan jiwa seorang doktor muda yang berhati batu dengan seorang wanita yang sentiasa menyerah dan akhirnya mengambil sikap tegas, tetapi ketegasan itu hampir-hampir menjerumuskan dirinya ke dalam jurang kegelapan. Di samping keraguan watak yang mengangkat ciri-ciri simpati dan tipu daya manusia. Umpamanya ibu saudara jatuh cinta kepada anak saudaranya, abang makan adik tirinya, kawan menelan kawan, seorang pemuda jatuh cinta kepada isteri orang dan lain-lain yang berunsur suspense demi suspense.

4 1/2 BINTAN

23 comments:

  1. kalau ada email dkt lyasara.ls@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Buku ni still available ke? If it is, please email me at Shidah219@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. available lg x?klau de please email eany92@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Nak sgt novel nie... Pm sya miss91mem@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Salam..saya nak buku ini..pm saya ye.. noorazura45@gmail.com

    Jemput singgah blog saya http://nourcicimouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Sy nk buku ni..tlg emel ke
    aciq_74@yahoo.com.my
    Tq

    ReplyDelete
  7. Sy nk buku ni..tlg emel ke
    aciq_74@yahoo.com.my
    Tq

    ReplyDelete
  8. Wah....buku ni dah tukar cover baru

    ReplyDelete
  9. ada lg ke? citer drama cinderella sejibon buku ni kan?dah lama cari..

    ReplyDelete
  10. ada lg ke? citer drama cinderella sejibon buku ni kan?dah lama cari..

    ReplyDelete
  11. saya nak novel ni...pm saya ye..tima kasih..dulu saya baca yang Photostat jer... mihamalek@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  12. saya nk novel ni..ismi_humaira@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. novel ni masih ada ke? my email qenque@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Ada lg ke? Email sy eiyra78@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Ada lg ke? Email sy eiyra78@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Boleh email tak. jiah1906@gmail.com

    ReplyDelete
  17. still available?
    email salwani.abdulghani@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Masih ada kah buku ini dipasaran?

    ReplyDelete