TAKDIR ITU MILIK AKU - SITI ROSMIZAH

TERBARU DARI PENULIS TERKENAL SITI ROSMIZAH


TAKDIR ITU MILIK AKU - SITI ROSMIZAH
HARGA BUKU : RM33.90
BUKU : BARU
STOK : 2


Dian Zara, seorang anak yatim piatu yang menumpang kasih dengan neneknya. Emak saudaranya, Kamisah tidak henti-henti menyeksa hidupnya. Maki hamun, pukul, cerca sudah lali dalam dirinya. Impian gadis muda ini untuk belajar hingga ke menara gading telah musnah di tengah jalan. Dian disuruh menjadi orang gaji. Dia akur dengan kehendaknya emak saudaranya. Menjadi orang gaji bagaikan memberi sinar baru dalam hidupnya. Tapi sementara cuma. Perkenalan dengan cucu majikannya telah membuka tirai penderitan dalam hidupnya semula. Dian telah ditipu dengan janji manis seorang lelaki. Janji untuk membahagiakan hidupnya hanyalah dusta belaka.....

11 comments:

  1. APE POM SYABAS...SYE UCP TQ COZ DH HIBURKN SYE

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. salam....buku cerita ni terlalu berat untuk dibaca...

    ReplyDelete
  4. salam,
    saya baru habis baca buku ni. komen saya: part awal2 tu ok la, mmg blh dilayan sedihnya...walaupun mcm eh ada ke org yg lurus bendul sampai mcm tu skali.
    tapi lepas tu (bila masuk part suami dian dah insaf), saya tak berapa nk berkenan sebab asyik2 ulang benda sama pasal 'abang sayang dian sgt'. sampai saya terpaksa skip banyak muka surat sebab dah boring baca benda yg sama.....
    kesimpulannya, novel SR yg sblm2 lagi best dari yg terbaru ni.

    ReplyDelete
  5. bes gler novel nie>>.x hnti air mata mengalir

    ReplyDelete
  6. cerita nya amat sedih.menyayat hati pembaca..ini lah novel yang paling sedih yg saya pernah baca..

    ReplyDelete
  7. mcm mana saya nak beli buku ini.ada jual online tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. email saya utk mengetahui cara pembelian..
      fadzcoklat@gmail.com

      Delete
  8. novel ni dah beli..tp blum baca.. 2buku dah baca tulisan rosmizah.. mmg puas hati.. lg 2blum baca... kesimpulannya novel penulisan siti rosmizah agak berat tp penceritaannya byk mengusik jiwa terutama dlm mood sedih..mmg menjadi... kalau boleh kali ni nak jgk baca penulisan yg agak ringan..sbb ada kalanya otak perlu santai .. tahniah pada penulis... hrpan peminat kecil seperti saya agar ada hasil2 novel yg lebih hebat dimasa akan dtg....

    ReplyDelete
  9. Bila ulang baca, rasanya kesedihan yg sama, dihina dan dicaci bertubi2, lepas tu byk imbas kembali, skrip yg diulang2. . apa2 pun syabas ye. .

    ReplyDelete
  10. Sy da bace buku ni . Mmg sedihhh n hiba sekali ..

    ReplyDelete